Gün Kurusu
Bu bölgeler içerisinde Malatya dışındaki bölgelerin üretimleri sofralık tüketime yöneliktir. Malatya kayısısı, Türk ekonomisinin önemli ihracat kalemlerinden biridir. Malatya dışında Erzincan ve Elazığ’da da ihracata yönelik kayısı üretimi yapılmaktadır. Kars, Iğdır, Mersin, Hatay gibi bölgelerde yetişen az miktarda kayısı ise, miktar yetersizliği ve kalite açısından ihraç edilme şansı taşımamaktadır. Birinci bölgedeki kayısıların çoğunluğu kurutulmakta ve bu bölge dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık % 85-90’nını karşılamaktadır. Halen dünyada en yaygın olarak Anadolu’da (özellikle Malatya ve çevresinde) bulunur. Yağmurlama sistemiyle 10-12 gün aralıklarla sulanan kayısının % 85 gibi büyük kısmı kuru kayısı olarak dünya piyasasına verilir.
Doğal Günkurusu
-
Menşei: Türkiye/MalatyaÇeşit: Doğal Gün Kurusu | Organik Gün KurusuBoyut: 0 – 8 (Büyükten=>Küçüğe)Paketleme: 1, 5, 10, 12.5 kg karton. 250/500 gr köpük ve karton tepsilerdeMinimum Sipariş Adeti: 1000 kg
Küp Kesim
-
Menşei: Türkiye/MalatyaÇeşit: Doğal veya Organik Gün Kurusu |Pirinç unuyla kaplanmışBoyut: 3-5mm, 6-8mm, 8-10mm, 10-12mm küp kesimPaketleme: 10, 12.5 kg kartonMinimum Sipariş Adeti: 1000 kg
Gün Kurusu Boyut Çizelgesi
Size | Piece per kg |
---|---|
0 | 60-80 |
1 | 81-100 |
2 | 101-120 |
3 | 121-140 |
4 | 141-160 |
5 | 161-180 |
6 | 181-200 |
7 | 201-220 |
8 | 221+ |